Györffy István Néprajzi Egyesület

A Györffy István Néprajzi Egyesület 1990-ben jött létre, 1992 óta Debrecen város és a Debreceni Egyetem közéletének szerves részét képezi. A létrehozó tagok önkéntesen, közös érdekeik jobb érvényesítése érdekében szerveződtek, azzal a szándékkal, hogy így járuljanak hozzá a Magyarországon élők és a határainkon túli magyarság kulturális műveltségének színesítéséhez. Az Egyesület jelenlegi tagjai egyetemi tanárok, diákok, hazai és határon túli muzeológusok, néprajzkutatók.

Az Egyesület célja, hogy gazdagítsa az iskolán kívüli művelődés lehetőségeit a lakosság minden rétegének, korosztályának körében; tudományosan megalapozott néprajzi és egyéb társadalomtudományi ismeretek terjesztésével segítse az általános és szakmai műveltség színvonalának emelkedését; fórumot teremt a tagság eszmecseréihez, szakmai vitáihoz; hozzájárul a kulturális diverzitás megőrzéséhez és fennmaradásához. A magyar népi kultúra anyaországi és határon túli kutatása, ennek széles körű megismertetése, a nemzeti öntudat erősítése, a lokális közösségek formálása, erősítése érdekében rendszeresen szervez tudományos-ismeretterjesztő előadásokat, konferenciákat és workshopokat a meglévő és új ismeretek átadására. Az egyesület az általa kínált programokkal főleg a debreceni ifjúságot, diákságot és lakosságot szólítja meg, így hozzájárulva Debrecen közösségformáló, hagyományápoló, ismeretterjesztő tevékenységéhez.

Az Egyesület tevékenységéhez szorosan hozzákapcsolódik a Néprajzi Látóhatár folyóirat megjelentetése.

  • Az Egyesület elnöke: Dr. Bartha Elek
  • Az Egyesület titkára: Lupfer-Juhász Eszter

Az Egyesület elérhetősége

  • DE Néprajzi Tanszék
  • 4032, Debrecen, Egyetem tér 1. Főépület, III. emelet 347-es iroda.
  • Email cím:
  • Telefonszám: +36 52 512 900 / 22248

Az Egyesület éves beszámolói: 

Frissítés dátuma: 2022.11.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.