ISMERTETŐ

Kortárs Szabadegyetem

 

A Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke Kortárs Szabadegyetemet hozott létre.

A Kortárs Szabadegyetem célja a legújabb néprajzi és muzeológiai ismeretek, aktuális kutatási eredmények ismeretterjesztő jellegű megosztása.

 

A Néprajzi Tanszék célja, hogy a Kortárs Szabadegyetem keretében a kutatások során keletkezett szellemi tulajdon átadását és közvetlen társadalmi hasznosítását elősegítse. A Kortárs Szabadegyetem keretében megvalósuló rendezvények, konferenciák, workshopok, kerekasztal-beszélgetések a Debreceni Egyetem beiskolázási körzetében, közvetlen környezetében, régiójában vállalják a tudásmegosztást a legkülönbözőbb korcsoportok számára. A Kortárs Szabadegyetem rendezvényei kiemelten foglalkoznak a megváltozó hagyományokkal, az örökségalkotási folyamatokkal, napjaink vidéki életvilágaival, valamint a néprajztudománynak a kortárs társadalomban lezajló kulturális folyamatok megértésében betöltött elengedhetetlen szerepével.  

 

A Kortárs Szabadegyetem első rendezvényére 2022. április 7-én kerül sor 15:00 órától a debreceni MÉLIUSZ Központi Könyvtár Szivárványtermében. Az alkalom sajátossága, hogy a konferencia előadói a Néprajzi Tanszék hallgatói és doktoranduszai, egyúttal a DE Hatvani István Szakkollégium Néprajzi Szakcsoportjának mentoráltjai, akik saját kutatási eredményeikről számolnak be előadásaikban. 

Frissítés dátuma: 2022.04.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.