Megemlékezés

2019, február 5 - 14:15
Megemlékezés Ujváry Zoltán professor emeritus születésének 87. és halálának első évfordulója alkalmából

A Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke UJVÁRY ZOLTÁN professor emeritus (1932–2018) születésének 87. és halálának első évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést, 2019. január 25-én.


A megemlékezés első helyszínén, Ujváry Zoltán sírjánál, Gömörszőlősön emlékbeszédet mondott Bodó Sándor, a Magyar Néprajzi Társaság elnöke, illetve Keményfi Róbert, a DE Néprajzi Tanszék vezetője. 


A megemlékezés emlékkopjafa állítással folytatódott Ujváry Zoltán szülőfalujában, Hét községben. Emlékbeszédet mondott Bartha Elek, a DE oktatási rektorhelyettese, Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója és Bende György, Hét község polgármestere.

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.