Nemzetközi fotópályázat – 2022

  A Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke „Hagyomány az Én szememmel” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet két kategóriában

 

A fotópályázat témaköre: lakóhelyem néprajzi értékei

Akik jelentkezését várjuk:

  • középiskolás kategóriában: gimnáziumok, szakgimnáziumok, és szakiskolák 9-12. évfolyamos tanulóinak jelentkezését egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban;
  • amatőr fotósok kategóriában: 18 éven felüliek jelentkezését egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban.

Jelentkezési lap

 

A versenyen való részvétel feltételei:

A megadott témakörben 3-7 képből álló fotósorozat benyújtása, a képek címének megadásával és 5-10 mondatból álló magyarázat írása a fotók témakörének kiválasztásáról.

 

Technikai adatok:

A fényképek bármilyen készülékkel készülhetnek, de a képeket 300 DPI felbontásban és JPG formátumban tudjuk befogadni.

 

Jelentkezési határidő:

2022. szeptember 11. éjfél (A határidőn túl beérkező fotókat nem áll módunkban elbírálni.)

 

Jelentkezés módja:

A jelentkezési határidőig a hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatlap és a pályázatra készített fotók elküldése elektronikusan, a címre.

 

Díjazás:

  • minden résztvevő: elismerő oklevelet kap;
  • a fotópályázat első három helyezettje családi belépőt nyer a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba;
  • a legjobb képsorozatokból kiállítást szervezünk a Debreceni Egyetemen;
  • minden pályázó személyesen részt vehet az eredményhirdetésen és az alkalomra szervezett egyéb színes programokon.

 

A zsűrizés módja, főbb szempontjai:

A 3 tagú szakmai zsűri elsősorban a benyújtott képek témához való megfelelését, az egyedi látásmódot és a kreativitást pontozza.

A zsűri szavazatai alapján kerül meghatározásra a díjazottak köre.

 

A pályázatot hirdető a beérkezett pályaművekből a Debreceni Egyetem Kutatók Éjszakája (2022. szeptember 30.) programjának részeként kiállítást szervez, amire minden pályázót meghívunk. A kiállítás napján az eredményhirdetéssel egybekötve többféle programot szervezünk a fotópályázaton résztvevők számára.

 

A program helyszíne: Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke (4032, Debrecen, Egyetem tér 1. Főépület, III. emelet)

 

További részletekről:

Kérdéseket a címen várunk!

 

 

 

 

A fotópályázaton való részvétel kiegészítő információi:

 

A pályázó a jelentkezéssel tudomásul veszi, hogy a szervező a beérkezett fotókat és az alkotások készítőinek névsorát a http://neprajz.unideb.hu oldalon közzéteszi.

A Pályázatként benyújtott fotók tartalmáért a teljes jogi felelősség a Pályázót terheli. A Szervező felelősségét kifejezetten kizárja. A Pályázók fotóművészeti alkotásaik beküldésével kijelentik és szavatolják, hogy szerzőként rendelkeznek valamennyi ahhoz kapcsolódó személyhez fűződő és vagyoni joggal. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait.

Amennyiben a fotón más, vagy a Pályázón kívül más is szerepel, a Pályázó szavatol azért, hogy rendelkezik ezen személy(ek)nek a fotó közzétételéhez való hozzájárulásával. Amennyiben a benyújtott fotók mégis megsértik harmadik személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból eredő mindennemű igény tekintetében a Pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Szervezőt mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni. A Szervező felelősségét valamennyi jogsértésért a jogszabályok által megengedett legteljesebb mértékben kizárja.

 

 

Frissítés dátuma: 2022.06.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.