Néprajzi Látóhatár

A folyóiratot Balassa Iván és Ujváry Zoltán 1992-ben alapította azzal a céllal, hogy a határon túli magyar népi kultúráról, a Kárpát-medence kisebbségi magyar közösségeiben jelenleg tapasztalható szociokulturális változásokról készített tanulmányoknak, valamint az újabb szaktudományos eredményeknek és a különböző társadalomtudományi elméletekre épülő szakszövegeknek a közzétételére adjon lehetőséget.

Emellett a határon túli és a hazai tehetséges fiatal kutatók számára kínál tudományos fórumot, és lehetőséget teremt a felek közötti szakmai párbeszéd kialakulásához.

Célközönsége a szakmai közönségen túl kiterjed a nemzeti hagyományok és a kulturális örökség iránt érdeklődő olvasókra is.

  • A szerkesztőbizottság elnöke: Dr. Keményfi Róbert
  • A szerkesztőbizottság tagjai: Szőke Anna, Keszeg Anna, Kész Margit, Gecse Annabella, Kavecsánszki Máté

A szerkesztőség postacíme

  • DE Néprajzi Tanszék
  • 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Főépület, III. emelet 347-es iroda.

A szerkesztőség email címe:

Szerzői tudnivalók

Archív számaink

Frissítés dátuma: 2021.12.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.