Néprajzos konferencia Álmosdon

2022, június 24 - 14:30
Hatvani István Szakkollégium Néprajzi Szakcsoportjának és a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszék Kortárs Szabadegyetemének közös programjára került sor.
 
A Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégium Néprajzi Szakcsoportjának és a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszék Kortárs Szabadegyetemének közös programjára került sor 2022. 06. 23-án Álmosdon, a Görögkatolikus Közösségi Házban.
 
Az alábbi előadások hangzottak el:
Kalmár Zsombor: Egy 18. századi közösség mentalitásának vizsgálata egy boszorkány peren keresztül.
Papp Bernadett Kitti: Álmosd és a környező települések fennmaradt református fejfa művészete
Vadász Márton: Varga Gyula nyomán az érmelléki szőlőkben.
Vona Zoltán: Boszorkánysír és Jézus-jelenés: esetpéldák a jelenkori népi vallásosságra Magyarországról
Nagy Gergő: Az Álmosdi Digitális Adattár forrásfeltáró munkája
 
Az előadásokat Dr. Kavecsánszki Máté és Vadász Márton moderálta.
 

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.