Mohácsi busójárás

2019, március 12 - 12:45

2019. 03. 02-án Mohácsra látogattunk, hogy egy napon át részesei legyünk a busójárás („poklade”) immár fesztiválozódott hagyományának.


A sokac eredetű busójárás hat napon át tartó (február 18. - március 05.) télűző szokását a helyiek részéről egész éves készülődés előzte meg. Az esemény meghatározó karakterei voltak a busók, valamint az azokat kísérő egyéb maskarások, jankelék. A busócsoportok felvonulásán több, mint ezer alakoskodó vett részt.

A jelmezesek részéről gyakori volt a tréfa, csíny űzése a látogatók „kárára”. Mindezt persze minden felelősség nélkül tehették meg, hiszen a maszk adta anonimitás révén a jelmezesek számára feloldódtak az íratlan normák. A maskarások felvonulása mellett ételkóstolási lehetőség, árusok, zene és tánctanítás tette még színesebbé az esemény forgatagát.

Kész Réka

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ