Tehetséggondozás

A néprajz szakos képzés a gyakorlatorientáltság következtében elengedhetetlenné teszi az egyéni odafigyelést a hallgatókra. Ezáltal lehetővé válik a tehetséges, érdeklődő hallgatók, illetőleg a kiemelkedő képességűek kiszűrése. Számukra többféle választást is kínálunk. Egyrészt az ország egyik legkidolgozottabb, legjobban szervezett, a Debreceni Egyetemen működő tehetséggondozó programjának keretében, amely már a BA képzésben kezdődik, és amelynek eredményei már a mesterszakra bekerülőkön is lemérhetők.

A Bölcsészettudományi Karon a tehetséggondozás további hangsúlyos formái a demonstrátori rendszer, a Hatvani István Szakkollégium, amelyek már évek óta sikerrel működnek. A demonstrátorok szakunkon az oktatáshoz és a kutatáshoz közvetlenül kapcsolódó feladatokat látnak el, ehhez pedig ösztöndíj kiegészítést kapnak. Jók a tapasztalataink ezen a téren.

A tehetséggondozás szakspecifikus formája a kutatói munkára való személyes felkészítés. Ez jórészt a tudományos pályázatokhoz kapcsolódik, és egyfajta tutoriális rendszer létrehozását jelenti. Az utóbbi évtized során ez a struktúra tanszékünkön már kialakult, eredményei a tudományos diákköri munkában mérhetők le legjobban. Például 2011-ben egy országos III. helyezés, és a korábbi országos helyezések mutatják, hogy ezen a téren is magas színvonalú eredményeket érünk el. A kiemelkedő tehetségek számára pedig kiváló lehetőség, hogy doktori iskolánk szakmai programjában folytathatják tudományos tevékenységüket.

Ha felkeltette az érdeklődésed a tehetséggondozás keresd Kavecsánszki Mátét!

Kavecsánszki Máté:

További információk:

         

 

 

Frissítés dátuma: 2020.10.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.